Huishoudelijk regelement

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Huishoudelijk regelement

Om tijdens uw verblijf de overlast voor de omwonenden en ons als eigenaar zo beperkt mogelijk te houden gelden er onder andere de volgende huisregels:
 
Muziek(-installatie):
Muziek binnenshuis dient te blijven. Om deze reden is het meebrengen van een muziekinstallatie, versterkers, etc. NIET toegestaan. 
 
De lokatie is een groepsvakantieverblijf, GEEN FEESTZAAL met overnachtingsmogelijkheid!!!
 
Avondrust:
Na 22.00 uur (en voor 07.00 uur) moet het buiten rustig zijn. Dit houdt niet in dat u niet meer buiten mag zijn, maar het geluidsniveau van de groep dient beperkt te blijven. De accomodatie ligt midden in een klein dorpje en geluid draagt erg ver in heuvelachtig terrein, vandaar dat muziek, hard gepraat of andersoortig lawaai niet meer zijn toegestaan na 22.00 uur.
 
Open vuur:
Zowel vanwege brandgevaar als vanwege geluidsoverlast is het niet toegestaan open vuur (= kampvuur of vuurkorven) te maken op het terrein. Met ingang van februari 2009 is dit in heel Wallonië niet meer toegestaan.

Privé-tereinen:
Het betreden van privé-terreinen in de omgeving is vanzelfsprekend niet toegestaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor weilanden waarvan het hek open staat.

Balspelen:
Voor balspelen kan er gebruik gemaakt worden van het direct onder de accommodatie gelegen speelveld. Op de binnenplaats zijn balspelen niet toegestaan ivm grote kans op schades aan deuren, ramen, buitenlampen, etc.

Afval:
Het lijkt voor zich te spreken, maar de praktijk wijst echter anders uit. U dient het afval in de afvalbakken te gooien en niet allerlei rommel achterlaten op en rondom de parkeermogelijkheid/binnenplaats/speelveld en de rest van omgeving.
 
Parkeren:
Auto’s kunnen tijdens het verblijf voor het huis (langs de straat) of aan de overkant van de straat (direct tegenover het huis) geparkeerd worden. hier is voldoende parkeergelegenheid. De auto’s dienen wel geheel van de weg af te zijn. Zo blijft de binnenplaats vrij voor recreatie en is het huis goed bereikbaar voor zowel u als voor eventuele nooddiensten als ambulance/brandweer. Ook het parkeren bij de buren voor de deur is niet toegestaan (privé-terrein). Voor laden en lossen is de binnenplaats wel gewoon met de auto toegankelijk.
 
Aantal personen:
Het in de bevestiging aangegeven aantal personen waarmee u komt wordt bij aankomst doorgegeven aan de gemeentelijke instanties (oa politie en brandweer ivm calamiteiten bestrijding). Op basis hiervan wordt ook de afdracht toeristenbelasting berekend. Het is dus van belang eventuele wijzigingen bij aankomst aan ons door te geven.

Groepssamenstelling:
Als gevolg van vele vervelende ervaringen uit het verleden, zijn voetbalelftallen niet meer welkom. Groepen die enkel komen voor een weekend bierdrinken, verzoek ik ook verder te zoeken naar een andere lokatie. Wanneer bij een reservering een andere groepssamenstelling wordt doorgegeven dan de werkelijke groepssamenstelling, kan bij twijfel de toegang tot de lokatie ontzegd worden, zonder recht op restitutie van betaalde huurbedragen.
  

Overtreding van deze regels kan leiden tot inhouding op de borg, of bij ernstig geluidsoverlast voortijdige beëindiging van uw verblijf (zonder recht op restitutie van huurbedragen).

   
Bovenstaande regels zijn er om u en iedereen na u een prettig verblijf te bezorgen op de accommodatie, niet om er iemand mee te willen benadelen.
 

Share our website